Metalunion, sterk in staal sinds 1928

Metalunion is sinds 1928 geëvolueerd naar een geautomatiseerde staalhandel, met een sterke focus op service en klantvertrouwen. Als totaalleverancier voor al uw gewenste staalproducten, in handelsformaten of bewerkt op maat, dragen wij op een kwalitatieve en betrouwbare wijze bij aan een verhoogde efficiëntie en productiviteit.

Onze inside sales & account managers vormen een optimale sales tandem. Zo geniet jij als klant van 2 persoonlijke aanspreekpunten en bouwen we iedere dag verder aan een duurzame en respectvolle relatie. Onze performante logistiek waarborgt de afgesproken levertermijnen.

Onze ruime bewerkingsmogelijkheden van zowel lange als vlakke staalproducten omvatten zaagwerk, boorwerk, markeren, brandwerk en stralen & schilderen. 

Ons modern machinepark is uitgerust met CNC-gestuurde bewerkingsmachines, waarbij uw technische tekeningen kunnen worden ingeladen via uw eigen DXF -en/of NC files.

Dankzij onze interne nesting programma’s bieden wij de garantie dat afval tot een minimum gereduceerd wordt, om zo steeds het beste resultaat aan onze klanten te bieden.

Wij bieden een uitgebreid assortiment vlakke (quartoplaten, warmgewalste platen en koudgewalste platen) en lange (handelsstaal, balken en constructiebuizen) staalproducten, in handelslengtes of bewerkt op maat. 

Al onze staalproducten zijn beschikbaar uit voorraad, walsing of afrol. Een specifieke maat of kwaliteit nodig? Wij bieden uitgebreide mogelijkheden!

Dankzij onze doorgedreven kennis van de staalmarkt en onze walserij-onafhankelijke positie, kunnen wij u een breed assortiment aanbieden tegen marktconforme prijzen.

Kwaliteit is van groot belang. Om controle te bewaren over het bronproduct, koopt Metalunion daarom ook coils in eigen beheer aan.

Betrouwbare logistiek begint bij ons in het atelier en eindigt bij u ter plaatse. Onze 40 opleggers staan paraat om uw bestelling te leveren onder geschikte logistiek, en bovenal op tijd.

Door het voorzien van duidelijke labels op het geleverde staalmateriaal, is alles steeds herkenbaar voor een vlot verloop bij levering.

In combinatie met onze markeermogelijkheden, kan u duidelijk projecten onderscheiden en hoeft u achteraf het geleverde staalmateriaal niet uit te sorteren en na te meten.

Dankzij ons breed gamma aan staal- en bewerkingsmogelijkheden beleveren wij het benodigde materiaal aan bedrijven uit uiteenlopende economische sectoren.

Met onze jarenlange ervaring vormen wij een betrouwbare partner binnen de staalbouw, plaatbewerking, metaalconstructie, machinebouw, rollend materieel en tankbouw, en zo veel meer.

Heeft u een project volgens een specifieke executieklasse? Geen zorgen, Metalunion is EXC4 gecertificeerd.

Metalunion: staalproducten en staalbewerkingen te Brugge