Metalunion, sterk in staal plasmasnijden

Uw partner in plaatbewerking: plasmasnijden van platen tot 40 mm

Plasmasnijden is aangewezen voor brandwerk uit platen tot 40 mm, met hoge snijsnelheden tot 5 meter per minuut, zonder in te boeten op de afwerkingsgraad. Ontbramen is zo goed als overbodig.

Het voormarkeren van contouren of tapgaten, alsook het aanbrengen identificatietekens is mogelijk en bespaart u tijd en moeite op de werkplaats.

CNC-gestuurd plasmasnijden van staalplaten via DXF-bestanden

De plasmasnijbrander is CNC gestuurd, wat een garantie biedt op uiterst nauwkeurige snijbewerkingen van zowel willekeurige contouren als rechte naden. Uw technische tekeningen kunnen via uw eigen DXF- bestanden rechtsreeks worden ingeladen.

Dankzij ons nesting programma bieden wij de garantie dat afval tot een minimum gereduceerd wordt, om zo steeds het beste resultaat aan onze klanten te bieden.

CNC Plasmasnijder

Uw technische tekeningen kunnen via uw eigen DXF-bestanden rechtstreeks worden ingeladen. Het aanleveren van een bijhorend PDF-bestand is steeds aan te bevelen als bijkomende controle.

CNC-gestuurd booraggregaat

Een CNC gestuurd booraggregaat is gemonteerd op onze plasma-snijbrandmachine, een combinatie met unieke mogelijkheden.

Het booraggregaat staat in voor het boren van perfecte gaten met diameter 8 tot
29 mm. Dit kan zowel afzonderlijk als in combinatie met plasma snijbranden.

Metalunion, sterk in boren

Wat is plasmasnijden?

Plasma is een elektrisch geleidend gas, die via een kleine opening in de plasma snijtoorts naar buiten wordt gedreven. Een stroomkring ontstaat tussen de negatief geladen elektrode in de snijtoorts en het positief geladen werkstuk. Deze stroomkring, ook wel plasmaboog genoemd, wordt door de kleine opening in de toorts sterk ingesnoerd.

Hierdoor ontstaat een hoge energiedichtheid en een smalle plasmaboog, die aangevuld met hoge stabiliteit leidt tot uiterst precies plasma snijwerk. De extreem hoge temperaturen doen het metaal wegsmelten, waarna het plasmagas het gesmolten metaal uit de snijvoeg blaast.

Uw staalbewerkingen laten uitvoeren door Metalunion?
Alleen maar voordelen!

Productiecapaciteit

Geniet van een uitbreiding van uw productie-capaciteit, zonder bijkomende investeringen of complexe ingrepen die de interne organisatie dreigen te verstoren.

Tijdsbesparing

Laat aankoop, kwaliteitscontrole, stockage en bewerkingen van staalproducten aan ons over. Reduceer uw opportuniteitskosten en zet in op wat waarde genereert voor uw bedrijf.

Bezetting

Vind je geen gekwalificeerd personeel, of tijdelijke onderbezetting? Onze bewerkings-machines worden bestuurd door gespecialiseerde werknemers.

Efficiëntie

Wij kunnen u ondersteunen bij piekperiodes, tijdelijke onderbezetting of andere omstandig-heden. Zo hoeft u uw klanten niet teleur te stellen of nieuwe projecten te weigeren.

Automatisering

De automatisering van ons CNC-gestuurd machinepark, in combinatie met een sterk georganiseerde interne flow, reduceert de foutenlast tot een absoluut minimum.

Stiptheid

Onze interne organisatie in al haar facetten; van ons magazijn tot ons CNC machinepark en onze stipte logistiek, zorgen ervoor dat wij binnen de overeengekomen termijn leveren.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Metalunion, de totaalleverancier voor al uw gewenste staalproducten, in handelsformaten of bewerkt op maat.

Zo kan u focussen op uw kernactiviteiten, en dragen wij een kwalitatief en betrouwbaar steentje bij aan een verhoogde efficiëntie en productiviteit.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Metalunion, de totaalleverancier voor al uw gewenste staalproducten,
al dan niet bewerkt op maat.

Zo kan u focussen op uw kernactiviteiten, en dragen wij een kwalitatief en betrouwbaar steentje bij aan een verhoogde efficiëntie en productiviteit.