Metalunion, sterk in autogeen snijbranden

Uw partner in plaatbewerking: autogeen snijbranden van platen tot 200 mm

Autogeen snijbranden leent zich niet alleen voor brandwerk uit dikke platen tot 200 mm, maar is eveneens geschikt voor het produceren van grotere series uit platen vanaf 10 mm dikte.

CNC autogeen snijbranden van staalplaten via DXF-bestanden

De autogeen snijbrander is CNC gestuurd, wat garantie biedt op nauwkeurige snijbewerkingen. Uw technische tekeningen kunnen via uw eigen DXF-bestanden worden ingeladen. Deze thermische snijtechniek garandeert plaatbewerking met uiterst precies snijwerk van zowel willekeurige contouren als rechte naden.

Dankzij ons nesting software programma bieden wij de garantie dat afval tot een minimum gereduceerd wordt, om zo steeds het beste resultaat aan onze klanten te bieden.

CNC autogeen snijbrander

Uw technische tekeningen kunnen via uw eigen DXF-bestanden rechtstreeks worden ingeladen. Het aanleveren van een bijhorend PDF-bestand is steeds aan te bevelen als bijkomende controle.

Wat is autogeen snijbranden?

Bij autogeen snijbranden brengt een gasvlam het te snijden plaatmateriaal op een ontstekingstemperatuur die net onder de smelttemperatuur ligt. Daarna wordt een afzonderlijke zuurstofvlam centraal uit het mondstuk op de voorverwarmde plaats gericht, waardoor oxidatie en een verbrandingsreactie ontstaan.

De hierbij vrijgekomen warmte brengt het smeltproces op gang, waarbij slak en ijzeroxide gevormd worden. De zuurstof wordt toegevoegd tot ze het gesmolten materiaal en de slak uiteindelijk uit de snijvoeg geblazen heeft.

Uw staalbewerkingen laten uitvoeren door Metalunion?
Alleen maar voordelen!

Productiecapaciteit

Geniet van een uitbreiding van uw productie-capaciteit, zonder bijkomende investeringen of complexe ingrepen die de interne organisatie dreigen te verstoren.

Tijdsbesparing

Laat aankoop, kwaliteitscontrole, stockage en bewerkingen van staalproducten aan ons over. Reduceer uw opportuniteitskosten en zet in op wat waarde genereert voor uw bedrijf.

Bezetting

Vind je geen gekwalificeerd personeel, of tijdelijke onderbezetting? Onze bewerkings-machines worden bestuurd door gespecialiseerde werknemers.

Efficiëntie

Wij kunnen u ondersteunen bij piekperiodes, tijdelijke onderbezetting of andere omstandig-heden. Zo hoeft u uw klanten niet teleur te stellen of nieuwe projecten te weigeren.

Automatisering

De automatisering van ons CNC-gestuurd machinepark, in combinatie met een sterk georganiseerde interne flow, reduceert de foutenlast tot een absoluut minimum.

Stiptheid

Onze interne organisatie in al haar facetten; van ons magazijn tot ons CNC machinepark en onze stipte logistiek, zorgen ervoor dat wij binnen de overeengekomen termijn leveren.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Metalunion, de totaalleverancier voor al uw gewenste staalproducten, in handelsformaten of bewerkt op maat.

Zo kan u focussen op uw kernactiviteiten, en dragen wij een kwalitatief en betrouwbaar steentje bij aan een verhoogde efficiëntie en productiviteit.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Metalunion, de totaalleverancier voor al uw gewenste staalproducten, in handelsformaten of bewerkt op maat.

 

Zo kan u focussen op uw kernactiviteiten, en dragen wij een kwalitatief en betrouwbaar steentje bij aan een verhoogde efficiëntie en productiviteit.