Metalunion, sterk in staal stralen en schilderen

Stralen en schilderen zorgt voor een optimale nabewerking van uw bewerkte staalproducten

Om een vlotte en kwalitatieve nabewerking van staalplaten en profielen te garanderen, is het raadzaam deze vooraf te behandelen door ze te stralen en te schilderen met een primerlaag. 

Het stralen van staal verwijdert allerhande onzuiverheden van het oppervlak. De primerlaag zorgt daarna voor een tijdelijke bescherming tegen nieuwe roestvorming.

Voordelen staalproducten stralen en schilderen bij Metalunion?

Wij garanderen een korte leveringstermijn en een uniform hoogstaande afwerkingsgraad. Wij beschikken over een eigen straal-en schilderinstallatie zodat wij al uw gewenste lange en vlakke producten kunnen behandelen.

Voor de primerlaag bieden we mogelijkheid tussen rode en grijze verf. De bewerkte staalproducten, gaande van plaatstaal tot profielen, kunnen na behandeling optimaal drogen in onze overdekte opslagruimte

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Metalunion, de totaalleverancier voor al uw gewenste staalproducten,
in handelsformaten of bewerkt op maat.

Zo kan u focussen op uw kernactiviteiten, en dragen wij een kwalitatief en betrouwbaar steentje bij aan een verhoogde efficiëntie en productiviteit.

Staal stralen

Stralen verwijdert de walshuid, sporen van roest, vet, olie en allerhande andere onzuiverheden op het oppervlak van het staal.

Een gestraald oppervlak bevordert de lasbaarheid en verhoogt de hechtingsgraad van de uiteindelijke afwerkingslaag.

De oppervlaktetoestand van het staal na het stralen wordt gedefinieerd en ingedeeld in de norm ISO 8501-1. Hierbij is SA 2,5 de meest gevraagde oppervlaktetoestand na het stralen. Indien gewenst, zijn er andere instellingen mogelijk.

Staal schilderen

Schilderen met een primerlaag van ca. 15 tot 20 μ biedt aan het gestraalde oppervlak een tijdelijke bescherming tegen nieuwe roestvorming. Deze verflaag wordt onmiddellijk na het stralen aangebracht. Indien gewenst kunnen wij schilderen tot een laagdikte van 30-40µ.

Tegenwoordig is de verf voor deze primerlaag op waterbasis en milieuvriendelijk. Om nieuwe roestvorming te voorkomen is het noodzakelijk om behandeld materiaal op een droge plaats te bewaren. Wij schilderen met rode en grijze verf. Speciale verf, zoals sigmaweld, nodig? Laat het ons weten!

Uw staalbewerkingen laten uitvoeren door Metalunion?
Alleen maar voordelen!

Productiecapaciteit

Geniet van een uitbreiding van uw productie-capaciteit, zonder bijkomende investeringen of complexe ingrepen die de interne organisatie dreigen te verstoren.

Tijdsbesparing

Met de aanlevering van op maat bewerkte producten bespaart u bovenal tijd. Doe voor tijdsintensieve voorbewerkingen beroep op ons geautomatiseerd machinepark. Zo kan u de focus leggen op wat waarde genereert voor uw bedrijf: uw kernactiviteit.

Bezetting

Moeilijkheden in het vinden van gekwalificeerd personeel of tijdelijke onderbezetting? Onze CNC-machines bieden de perfecte aanvulling.

Efficiëntie

Wij kunnen u ondersteunen bij piekperiodes, tijdelijke onderbezetting of andere omstandigheden. Zo hoeft u uw klanten niet teleur te stellen of nieuwe projecten te weigeren.

Automatisering

De automatisering van ons CNC-gestuurd machinepark, in combinatie met een sterk georganiseerde interne flow, reduceert de foutenlast tot een absoluut minimum.

Stiptheid

Onze interne organisatie in al haar facetten; van ons magazijn tot CNC machinepark en stipte logistiek, zorgt ervoor dat wij binnen de overeengekomen termijn leveren. Op ons kan u rekenen.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Metalunion, de totaalleverancier voor al uw gewenste staalproducten, in handelsformaten of bewerkt op maat.

Zo kan u focussen op uw kernactiviteiten, en dragen wij een kwalitatief en betrouwbaar steentje bij aan een verhoogde efficiëntie en productiviteit.