Metalunion, een betrouwbare partner voor machinebouw

Bevindt u zich in de tak van de machinebouw waar u vaak complexe constructies in plaatwerk maakt? De combinatie van ons ruim assortiment aan warmgewalste platen en onze CNC-gestuurde plasma- en autogeenbrander bieden de perfecte oplossing!

CNC gestuurde plaatbewerkingen voor de machinebouw

Onze bewerkingsmachines zijn CNC gestuurd, waardoor uw technische tekeningen via uw eigen DXF-bestanden rechtstreeks kunnen worden ingeladen. We voorzien brandwerk tot en met diktes van 200 mm en ons geïntegreerd booraggregaat op de plasmabrander boort perfecte gaten tot en met diameter 29 mm in platen tot en met 40mm dik. Zo ontvangt u met precisie afgewerkte stukken die u rechtstreeks kan integreren in uw productieproces.

Plaatmateriaal voor de machinebouw: handelsformaten & afrol van coils in eigen beheer

Ook voor handelsformaten om op uw eigen brandmachines te snijden kan u bij Metalunion terecht. Naast een ruime voorraad quartoplaten koopt Metalunion haar coils in eigen beheer in. Zo worden de kwaliteitsvereisten van de coils zorgvuldig nagekeken en hebben we ten allen tijde controle over het hele proces van aankoop en afrol tot uitlevering bij de klant.

Aanvullende lange producten nodig? Onze voorraad balken, handelsstaal en kokers, al dan niet bewerkt, staat ook ter uwer beschikking.

Ontdek al onze staalproducten op voorraad

Wij bieden een uitgebreid assortiment vlakke en lange staalproducten, in handelslengtes of bewerkt op maat. Beschikbaar uit voorraad en op aanvraag. Ontdek ze hiernaast!
Vlakke staalproducten: warmgewalste platen, quartoplaten en koudgewalste platen

Assortiment bandplaten: zwarte platen,  laserplaten,  gebeitste platen, traanplaten, SPO platen en gegalvaniseerde platen. Een brede keuze aan afmetingen en diktes uit voorraad. Speciale maat nodig? Wij rollen deze af uit onze ruime voorraad coils.

Metalunion beschikt over een ruime voorraad quartoplaten met een brede keuze aan afmetingen en diktes. Wij leveren zowel uit voorraad, vanop de kaai of vanuit nieuwe productie.
Assortiment koudgewalste platen: koudgewalste platen DC01 en gegalvaniseerde platen. Een ruime voorraad en brede keuze aan afmetingen en diktes.
Lange staalproducten

Assortiment balken: UPN, IPE, HEA, HEB en HEM. Een ruime voorraad en brede keuze aan afmetingen en lengtes.
Een speciaal type profiel nodig? Vraag het ons!

Assortiment handelsstaal : hoekijzers, plat, strippen, rond, vierkant, T-IJzers, U-IJzers en kraanrails. Een ruime voorraad en brede keuze aan afmetingen en handelslengtes.

Assortiment buisprofielen: vierkante kokers, rechthoekige kokers en gelaste ronde constructiebuizen. Een ruime voorraad en brede keuze aan afmetingen en handelslengtes.

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

CNC-gestuurde bewerkingen van staalproducten

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Meer info   

Uw staalbewerkingen laten uitvoeren door Metalunion?
Alleen maar voordelen!

Productiecapaciteit

Geniet van een uitbreiding van uw productie-capaciteit, zonder bijkomende investeringen of complexe ingrepen die de interne organisatie dreigen te verstoren.

Tijdsbesparing

Met de aanlevering van op maat bewerkte producten bespaart u bovenal tijd. Doe voor tijdsintensieve voorbewerkingen beroep op ons geautomatiseerd machinepark. Zo kan u de focus leggen op wat waarde genereert voor uw bedrijf: uw kernactiviteit.

Bezetting

Moeilijkheden in het vinden van gekwalificeerd personeel of tijdelijke onderbezetting? Onze CNC-machines bieden de perfecte aanvulling.

Efficiëntie

Wij kunnen u ondersteunen bij piekperiodes, tijdelijke onderbezetting of andere omstandigheden. Zo hoeft u uw klanten niet teleur te stellen of nieuwe projecten te weigeren.

Automatisering

De automatisering van ons CNC-gestuurd machinepark, in combinatie met een sterk georganiseerde interne flow, reduceert de foutenlast tot een absoluut minimum.

Stiptheid

Onze interne organisatie in al haar facetten; van ons magazijn tot CNC machinepark en stipte logistiek, zorgt ervoor dat wij binnen de overeengekomen termijn leveren. Op ons kan u rekenen.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden?

Metalunion, de totaalleverancier voor al uw gewenste staalproducten,
in handelsformaten of bewerkt op maat.

Zo kan u focussen op uw kernactiviteiten, en dragen wij een kwalitatief en betrouwbaar steentje bij aan een verhoogde efficiëntie en productiviteit.